Bølgen-teamet på Håøya! Fra venstre: Jon Harald Sand (HNR), Hildegunn Bull Iversen (Mepex), Mari Mo Osterheider (HNR), Ståle Bratberg (OF), Liv Marit Hansen (OF), Jonathan Wegger (Mepex), Carl Frederik Mørch-Kontny (Mepex), Kathrine Kirkevaag (Mepex), Ole Kåre Østbye(OF)

Bølgen ruller videre i 2022!

Hold Norge Rent, Mepex og Oslofjordens Friluftsråd har fått støtte fra Handelens Miljøfond til å videreføre Bølgenprosjektet i 2022. Nå ser de etter nye bedrifter å samarbeide med.

– Vi er jublende glade for å kunne fortsette arbeidet med å få næringslivet til å forebygge forsøpling og se sin rolle i kampen mot forsøpling, sier Hildegunn Bull Iversen, rådgiver for sirkulære løsninger i Mepex. Hun er ny prosjektleder for Bølgen. 

Nå ser Bølgenteamet seg om etter nye deltakere. Både salgsledd, servicehandel og produsenter av forbrukerprodukter med høy risiko for å havne på avveie som er aktuelle. Kriteriet er at bedriften jobber med bærekraft og har et oppriktig engasjement og ønske om å være med i kampen mot forsøpling.

Kobler hode og hjerte

– Bedriftene vi hadde med oss i fjor har gitt oss tilbakemeldinger om at deltakelsen i Bølgen har gitt dem en følelse av lykke og mening i arbeidshverdagen, forteller Hildegunn.

En av suksessfaktorene i Bølgenprosessen er å kombinere den nyeste kunnskapen med praktisk erfaring. Hjertet må være med når man skal skape endring i egen virksomhet. – Vi ser at det gjør vondt for bedriftene å finne rester av egne produkter og emballasje på strendene, forteller Mari Mo Osterheider, fagansvarlig for landforsøpling i Hold Norge Rent. – Da er det godt å kunne sette seg ned og finne løsninger i fellesskap. 

Vil du at din bedrift skal være med å bekjempe forsøpling? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Kreativ workshop på Buskerud Storsenter. 

Foto: Godt Sagt

Flere saker

Verdens største kaffeselskap tar Bølgen

Denne høsten skal Starbucks intensivere innsatsen mot forsøpling og tar Bølgen sammen med Hold Norge Rent, Oslofjorden Friluftsråd og Mepex. – Vi er utrolig stolte over å ha med oss Starbucks på Bølgen, sier Hildegunn Bull Iversen, prosjektleder for Bølgen og rådgiver i Mepex.

LES MER >

Bølgen ruller videre i 2022

Hold Norge Rent, Mepex og Oslofjordens Friluftsråd har fått støtte fra Handelens Miljøfond til å videreføre Bølgenprosjektet i 2022. Nå ser de etter nye bedrifter å samarbeide med.

LES MER >