Isak Sandvoll, Key Account Manager i Orkla er fornøyd med fornyet Birkensamarbeid med felles innsats for null forsøpling

Orkla Health implementerer design mot forsøpling

– Bølgen har økt vår bevissthet rundt forsøpling og styrket arbeidet med design mot forsøpling i Orkla Health sier Line Berg Dørum, kategori og bærekraftsjef i Orkla Health.

Orkla Health var allerede i gang med å se på en anti-litter cap for Maxim Gels og Energy gel drinks da selskapet ble med på Bølgen.

– Med anti-litter capen unngår vi at emballasjen deles i to komponenter etter bruk og reduserer dermed forsøplingsrisikoen. Maxim-produktene med den nye capen er nå lansert, og vi er spente på å se resultatene av emballasjeendringen, sier Dørum Berg.

CuraMed har fått ny emballasje

– Vi har tatt vekk blisterbrettet, og bruker nå en ordinær pastilleske til halstablettene. Det reduserer forsøplingsrisikoen betraktelig. Både med tanke på selve brettet, men også de små flikene som ofte faller av når brukerne tar en halstablett. I tillegg oppnår vi bedre fyllingsgrad og reduserer transport ved emballasjeoptimaliseringen, sier Berg Dørum.

Det som gjenstår er å finne en ny løsning for den tynne folien rundt selve CuraMed esken. Folien er laget av fornybar- og resirkulerbar plast. For å redusere forsølingsrisikoen ytterligere, ønsker vi en løsning hvor folien fjernes helt, poengterer Berg Dørum.

Krav om null forsøpling på arrangementer

Som en direkte følge av Bølgen-prosjektet, har Orkla utarbeidet krav om null forsøpling ved arrangementer hvor Orkla sponser arrangøren med Maxim-produkter.

– Vi har utarbeidet et skriv som vil følge alle kontrakter om sponsing. Det ble blant annet tatt i bruk ved signering av Birken-kontrakt nå i år, forteller Berg Dørum.

Tilsvarende krav vil bli satt til alle ambassadører og klubber som Orkla sponser.

– Vårt mål er at ambassadører, idrettsklubber og lag vi sponser med Maxim-produkter skal jobbe for å forhindre forsøpling og bidra til null forsøpling ved trening og arrangementer. Gjennom Bølgen-prosjektet har vi blitt vårt ansvar enda mer bevisst og ønsker også at våre samarbeidspartnere skal bidra aktivt til å unngå forsøpling av våre produkter, sier Berg Dørum.

Line Berg Dørum, kategori og bærekraftsjef i Orkla Health.

Foto: Orkla Health

Flere saker

Verdens største kaffeselskap tar Bølgen

Denne høsten skal Starbucks intensivere innsatsen mot forsøpling og tar Bølgen sammen med Hold Norge Rent, Oslofjorden Friluftsråd og Mepex. – Vi er utrolig stolte over å ha med oss Starbucks på Bølgen, sier Hildegunn Bull Iversen, prosjektleder for Bølgen og rådgiver i Mepex.

LES MER >

Bølgen ruller videre i 2022

Hold Norge Rent, Mepex og Oslofjordens Friluftsråd har fått støtte fra Handelens Miljøfond til å videreføre Bølgenprosjektet i 2022. Nå ser de etter nye bedrifter å samarbeide med.

LES MER >