Pia Amalie Sundt, prosjektleder for bærekraft i Hennig-Olsen Is mener det er viktig at bedrifter er på banen for å løse forsøplingsproblemet. Foto: Bølgen-teamet.

Strandrydding på Stokken med Hennig-Olsen Is

//

Bølgen-prosjektet har valgt å samarbeide med bedrifter sentralt på Østlandet. Med ett unntak: Hennig-Olsen Is. De har sitt hovedkontor I Kristiansand. Dermed ble det strandrydding på Stokken for medarbeiderne hos iskremprodusenten.

Med god hjelp fra Skjærgårdstjenesten i Kristiansand, ble medarbeiderne og Bølgen-teamet fraktet ut til øya Stokken utenfor Kristiansand. Der ble det gjennomført både strandrydding og analyse av det marine avfallet. Som alltid når det er Bølgen-ryddeaksjon var det blå himmel og strålende sol.

 I løpet av halvannen time ble det plukket nærmere 47 kg avfall.

– Det vi fant mest av, var tynn plastfolie (25 %) og korker og lokk (10 %). Det var ikke så hyggelig å møte på vår egen iskrememballasje, men det forsterker viktigheten av at vi også er på banen for å løse problemet med forsøpling, sier Pia Amalie Sundt, prosjektleder for bærekraft i Hennig-Olsen Is.

De andre trinnene i Bølgens femtrinnsprosess ble gjennomført digitalt. I begynnelsen av september ble utkast til tiltakspakke presentert for bedriften.

-Tiltak for å unngå forsøpling vil være en viktig del av vårt bærekraftarbeid. For oss passet det veldig bra å være med i Bølgen parallelt med arbeidet med selskapets nye bærekraftstrategi, sier Sundt.

Avfallsanalyse med engasjerte medarbeidere fra Hennig-Olsen Is på Stokken.

Foto: Bølgen-teamet

Flere saker

Verdens største kaffeselskap tar Bølgen

Denne høsten skal Starbucks intensivere innsatsen mot forsøpling og tar Bølgen sammen med Hold Norge Rent, Oslofjorden Friluftsråd og Mepex. – Vi er utrolig stolte over å ha med oss Starbucks på Bølgen, sier Hildegunn Bull Iversen, prosjektleder for Bølgen og rådgiver i Mepex.

LES MER >

Bølgen ruller videre i 2022

Hold Norge Rent, Mepex og Oslofjordens Friluftsråd har fått støtte fra Handelens Miljøfond til å videreføre Bølgenprosjektet i 2022. Nå ser de etter nye bedrifter å samarbeide med.

LES MER >